perjantai 5. joulukuuta 2008

Talo täynnä apinoita

Piti vaan tulla perjantaiterveisiä lähettämään ja samalla hihkumaan sitä kuinka on ollut kiva viikko ja lapset on ollut varsin ihania jo monta päivää putkeen! Pikkuhirviöt ovat jopa oikein tosissaan vähän yrittäneet hillitä riitelyä ja kiukkuilua, kun olen jo muutenkin kipeänä täällä.

Eilinen varsinkin oli superkiva päivä, eikä siis tapahtunut mitään sen ihmeempää kuin että kukaan ei riidellyt kenenkään kanssa kertaakaan! Meillä oli paljon kotiläksyjä ja kiirettä, mutta silti ehdittiin sekoilla ja riekkua keskenämme, kun ei mennyt turhaa aikaa mihinkään niin typerään ja hölmöön kuin riitelyyn. Ja sitten me pidettiin läksyjen tekemisen ja harrastuksiin lähdön välissä juhlat, syötiin poikien lemppariruokaa, kanaa ja juustomakaronia (no siis Mac&Cheese) ja tein juomaksi limonadi-jääteetä. Lapset voi tulla pienistä asioista niin hirmuisen iloisiksi, kuten esim. lempiruuasta ja -juomasta.

Jos nyt jostain on pitänyt vähän keskustella niin se on ollut nuoremman pojan tämänviikkoinen Nintendo DS:n peluu siinä vaiheessa, kun jannu kanto sen yks päivä aamupalapöytäänkin. Pienen inttämisen jälkeen löytyikin sitten pelilaite näppärästi meikäläisen laukusta. Ilkeä Au Pair kun menee takavarikoimaan toisen lelun. Mitäs ei lopettanut pelaamista. Nyt ei enää sitten tartte muuta kun ojentaa käsi niin pelikone on siinä ihan salamana ja taas se muistaa aina kysyä että saako se ottaa sen mukaan jos lähdetään jonnekin. Näin ne muistui taas tavat mieleen näppärästi kun päiväksi nappasi lelun pois.

Nuoremmalla on kyllä ollut tällä viikolla joku ihme läheisyyskausi päällä. Se on koko ajan kiehnäämässä, halimassa, puskemassa, nyhjäämässä. Tänäänkin kun mentiin illalliselle, minä, lapset, host-isä ja hänen äitinsä niin tuo yksi pikkuapina roikku koko ajan kädessä ja nyhjäsi ja kiehnäsi. Ihan höpsö lapsi.

Mutta siis hyvä viikko! Yskäkin tuntuu ehkä vähän paremmalta (tosin lupasin host-isälle että jos ei maanantaihin mennessä ole huomattavasti parempi niin menen lääkäriin). Huomenna on sitten itsenäisyyspäivä ja me juhlistetaan sitä parin suomalaistytön kanssa kotoisasti makaronilaatikolla ja Oululaisen jälkiuunileivällä, jonka ystävät toi tänne kuukaudentakaisella käynnillään.

Hyvvää itseppäisyyspäivää kaikille!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Moi pikkusiskolle (-: Tiedätkös mitä meidän pitäisi joku päivä tehdä? Tavata ! Olen kanssa usassa aupparina, kylläkin pennsylvaniassa. En tiedä miten paljon välimatkaa meillä on, mutta täältä kestäisi esim. new yorkiin sellaiset kaksi tuntia. Voisi joku viikonloppu nähdä ;> sillä eipä ole tullut juteltua kasvottain kenenkään kanssa suomen kielellä kolmeen kuukauteen !