perjantai 19. joulukuuta 2008

Lunta tupaan!

Talvi tuli, ja silleen. Aamulla heräilin ennen seitsemää ja päästyäni yläkertaan host-äiti ilmoitti että voin mennä takaisin petiin. Säätiedotukset oli luvannut semmosta lumimyräkkää että koulut on suljettu, lapset tulee kyllä sitten herättämään mut kun tahtovat aamupalaa. No sopii mulle! Vilkaisin vielä mennessäni ikkunasta ulos, siellä vielä mistään lumesta ollut tietoakaan.

Aamu meni sitten leppoisasti. Pirpanat tuli herättämään joskus kahdeksan aikaan, sitten keittiössä tein oikein amerikkalaisen aamiaisen, paisteltiin pannareita ja kuulkaa kaikkea. Sitten hengailtiin rennosti pyjamat päällä ja lapset pelaili pleikkaa, minä pesin pyykkiä. Kymmeneltä alkoi sitten tulla hiljaksiin lumihiutaleita taivaalta, ja alettiin valmistautua kauppareissuun jotta ehditään käydä ennen pahempaa myräkkää. Vaan aika nopeaan tuli lunta ihan ripeään tahtiin ja niin vaan meinasi kaupasta takaisin tullessa jäädä autokin jumiin ekaan risteykseen! On muuten mielenkiintoinen kokemus toi kunnon lumikinoksissa ajelu kesärenkailla... Vääähän luistelee risteyksissä kaara vaikka kuinka mitättömässä vauhdissa koitat kääntää. Oli seikkailu!

Kauppaan lähtiessä vanhempi jannu luuli olevansa juonikas ja niinhän siinä kävi että ehdin juuri ja juuri autotallista pihalle niin sain lumipesun.
Vaan hah! Poika ei oivaltanut että tämänkertainen Au Pair se on Suomesta, ja saanut kuule yhdeksän vuoden etumatkan tuohon lumella leikkimiseen! Niinpä jätkä sai kostoksi kaksi lumipesua ennen kuin päästiin autoon ja kohti kauppaa. Hahaa!

Kaupasta tultiin kotio ja laitettiin ruokaa, sitten siivottiin viikonloppua varten ja sen jälkeen vaatteet päälle ja pihalle! Enpä olekaan päässyt hutkimaan kunnon lumisotaa moneen vuoteen! Oli niin hauskaa etten olisi millään malttanut tulla takaisin sisälle!
Kuitenkin märkä ja vilu hiipi ytimiin ja etenkin naamaan niin että oli se vaan pakko sisäänkin tulla. Vaihdettiin kaikki kuivat vaatteet päälle ja sitten tehtiin kaakaota vaahtokarkeilla. Nam! Meillä oli oikein talvitunnelmat kun oli joulukuusessa valot päällä ja takassa tuli.

Host-äiti tuli vähän kaakaohetken jälkeen kotiin, superaikaisin jo ennen neljää! Nyt olen sitten vaan hengaillut kotona, kun ei täältä oikeen minnekään voi lähteä kun toi autolla ajo tuolla sohjossa noilla kesärenkailla on vähän arpapeliä. Ehkä parempi vaan hengailla kotona, kattoa leffaa, lukea kirjaa ja nautiskella kun ei ole kiire minnekään.

Kaikki tykkää lumipäivistä! Ainakin meidän nuorimmainen.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

niiiin söpö toi vika kuva hihi ü

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Blogiasi on todella mukavaa lukea, itsekkin olen kohta usaan au pairiksi suuntaamassa. Nyt oli vaan pakko kysyä yhtä asiaa: eikö usassa tunneta talvirenkaita??!

Riikka kirjoitti...

Anonyymi, ei näytetä tuntevan ei. Kyllä joillain ilmeisesti on alla jotain "joka kelin renkaita", mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan...