sunnuntai 17. elokuuta 2008

Suuntana Empire State Building

Kylläpä tuntuu että on ehtinyt tapahtua näiden parin päivän aikana kun en ole kirjoittanut!

Torstai-aamu alkoi sillä että edellisiltana hammasraudat saanut vanhempi poika tuli mun luo alakertaan itkien että suuhun sattuu. Raukkaparka. Muistan itse vallan hyvin sen kivun ensimmäisinä päivinä rautojen saamisen jälkeen. Ei todellakaan mitään maailman kivointa! Aloin sitten etsiskellä lasten särkylääkettä mutta se oli tietenkin lopussa joten äkkiä autolla apteekista lisää särkylääkettä ja ruokakaupasta erilaisia jugurtteja joilla poika voisi elää seuraavat pari päivää jos ei pysty pureskelemaan kiinteää ruokaa.

Episodin jälkeen otti isoäiti komennon ja minä kävin uudestaan koululla, tällä kertaa tekemässä sen englannin tasokokeen. Ihan kivastihan se meni sikäli, että sain paria vaille täydet pisteet ja minua kehotettiin menemään ESL (English as Second Language) -ryhmän sijasta niille "ihan normaaleille" yliopistokursseille englantia lukemaan. Se tosin vaatii vielä matikan kokeen, johon pitää varata aika joten täytyy se hoitaa heti nyt alkavalla viikolla, mutta täytyyhän se myöntää että olisi kiehtova ajatus mennä esimerkiksi jollekin kirjallisuuskurssille tai muuta vastaavaa. Katsotaan miten tämä meikäläisen koulutie täällä nyt sitten lähtee käyntiin, vielä on ovet avoinna!

Koululta takaisin selvittyäni hypättiin kaikki isoäidin autoon ja lähdettiin ajamaan läheiselle pienelle eläintarhalle. Oli elukkaa jos jonkinmoista (ja minäkin koitin nyt keskittyä olemaan ahdistumatta niiden pienistä, suojattomista häkeistä)....ja sokerin pohjalla: vuoden älykkäimmän näköinen härkä.

Perjantai-aamuna isoäiti sitten lähti takaisin kotiin ja me mentiin poikien kanssa kampaajalle leikkauttamaan jannujen tukat, jotka alkoi tulla silmille siihen malliin etten aina tiennyt miten ne oikein näkee! Perjantaina muutenkin hoidettiin kaikkia arkisia asioita (ruokakaupassa käynti, auton tankkaus jne) ja päivä meni vähän vaihtelevalla menestyksellä. Ensin ruokakaupassa alkoi kauhea kiukuttelu aivan turhasta asiasta, sitten rauhoittuivat kotiin tultaessa (hyvä niille, oli niin lähellä kamalaa kiukkua ja huoneisiin passittamista että fiksuja olivat kun eivät enempää ärsyttäneet). Iltapäivällä alkoi noin kolme tuntia jatkunut kinastelu, jossa pojat ärsyttivät toisiaan taukoamatta. Siinä vaiheessa alkoi taas paukut loppua ja itku olla lähellä kun tuntui ettei mikään auta. Lopulta kun sadannen kerran sain sanoa samoista asioista, pidin sellaisen puheen että alkoi itseänikin ärsyttää (en todellakaan tykkää paasata). Puheen jälkeen painelin yläkertaan ja jätin nolonnäköiset pojat alakertaan miettimään. Hetken päästä kuului hiljaisena nuoremman pojan ääni kun se aidosti pahoillaan pyysi anteeksi isoveljeltä että on ollut koko päivän kamala kakara. Sitä pitkää anteeksipyyntöä kuunnellessa alkoi tätä tyttöä yläkerrassa hymyilyttää, tuli taas sellainen olo että ehkä sitä vähän onnistuikin.

Perjantai-ilta kului Skypessä kun juttelin ystävän kanssa (joka jostain syystä siellä Suomen päässä valvoi aamuyöhön asti, urpo).

Lauantaina oli vuorossa New York City ja Empire State Buildingin valloitus. Seuraksi sain toisen suomalaisaupparin Essin...
...jonka kanssa ollaan mailailtu tässä hetken aikaa ja kylläpä oli kiva päivä! Ensimmäisenä suunnattiin tosiaan King Kongin jalanjäljissä ESB:n juurelle, suuntana yläilmat. Pitkän jonon (joka meni ihan hujauksessa!) jälkeen päästiin sisään rakennukseen ja ohitettiin lippujonot (kannattaa todellakin ostaa netistä) ja suunnattiin suoraan hisseille. Kahdeksaskymmenes kerros saavutettiin aivan hujauksessa ja sen jälkeen valittiin hissien sijaan portaat, joita pitkin kavuttiin kerroksen 86 näköalaterassille. Olipahan kuulkaa näkymät!Täytyy mennä uudestaan joskus iltasella niin että näkee vielä kaupungin yövalaistuksenkin tuosta kuvakulmasta.

ESB-valloituksen jälkeen haahuiltiin siellä sun täällä. Käytiin mm. New Yorkin kirjastossa Carrie Bradshawn hääpaikkaa kuikuilemassa.
Löydettiin kirjastosta myös suomen Kuka kukin on -kirjan vuoden 1990 -painos!

Sitten pörrättiin Times Squarella Hard Rock Caféssa, MTV-kaupassa sun muissa.
Käytiinpä myös Toys R Us -lelukaupassa, jonka sisällä on maailmanpyörä!
Kun vihdoin selvisin kotio asti olin aivan tajuttoman väsynyt, sen verran oli menoa päivä täynnä. Mutta kuten sanottua, ihan huippua oli ja Essille tuhannesti kiitos seurasta (ja kuvista kun omasta kamerasta loppui akku kesken kaiken), oli huisin kivaa!

Illalla vielä soitin kaverille. Käytiin vuokraamassa leffa ja katseltiin se täällä meillä kun perhe oli yötä tuttujen luona rannalla.

Tänään herättyäni suuntasin pienen ajomatkan päähän kaveria moikkaamaan. Vanha kaveri lähtee ensi viikolla takaisin kotiin Saksaan, hänella tuli jo oma vuosi täyteen! Hengailtiin siellä sun täällä, kaveri kertoi Los Angelesin, Las Vegasin ja San Fransiscon reissusta jolta tuli takaisin tänä aamuna. Sitten halattiin ja sanottiin heipat. Milloinkohan me nähdään uudestaan? Ihan hassua että sillä on jo vuosi täynnä ja se menee takaisin kotiin. En voi kuvitellakaan miltä tuntuu mennä kotiin niin pitkän ajan jälkeen! Varmaan aika hurja olo.

Huomenna lähtee taas käyntiin uusi viikko uusine kujeineen.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

toi härkä :D:D

Anonyymi kirjoitti...

RIIKKA !! Tuo kirjasto mulle tuliaisena joohan joohan joohan ??

- Laurapaura, se piunu, pienellä ällällä

Riikka kirjoitti...

anni, härkä oli kuule livenä vieläkin komiampi! Ei ollenkaan tallentunut ton härän syvin olemus tuohon kuvaan.

laura, toki mie voin koittaa ny yhen kirjaston tuoda!

Anonyymi kirjoitti...

ihana aatella et oot siel niin kauan. ite oon käyny ihan samoissa paikoissa, toys ''r'' us, mtv store, manhatanniln ympäri cruisee ja gentral station ja kaikki empire station building ja muut :D