sunnuntai 10. elokuuta 2008

Veikeitä (tai sitten ei) juttuja Ameriikasta

Päätin listata muutamia veikeitä ja ehkä vähän vähemmän veikeitä juttuja Amerikan maasta, joista en muussa yhteydessä ole saanut kirjoitettua.

  • Täällä New Jerseyssä autoa tankatessa ajetaan tankille, avataan ikkuna ja kerrotaan mitä halutaan ja paljonko. Sitten mukava herrasmies (en ole vielä törmännyt naisiin) täyttää tankin, jonka jälkeen rahastaa ikkunasta. Bensa on myös kalliimpaa, mikäli maksat luottokortilla, tässä kohtaa on siis hyvä suosia käteistä.

  • Ruokakaupassa vihannekset ja hedelmät punnitaan kassalla, sitä vaakaa on siis turha etsiä hyllyjen luota.

  • Kings Super Market-ruokakaupasta saa Pandan lakua sekä Fazermint-konvehteja!

  • Jälkiuunileivän tilaaminen internetistä tulisi lähetyskuluineen maksamaan lähemmäs sata euroa, kun kuljetus täytyisi leivän säilymisen takia ottaa nopeimpana mahdollisena.

  • Paljaiden jalkojen pitämistä penkillä pidetään likaisena ja epähygieenisenä, kun taas kaiken katumoskan itseensä keränneet kengät on ihan ok nostaa tuolille. (Tämän sain todeta kirjakaupan luku-alueella, jossa minä hölmö menin nostamaan paljaat jalat nojatuoliin. Hetken päästä henkilökuntaan kuuluva nainen tuli neuvomaan että kengät on pidettävä jalassa. Viereisen penkin lenkkarityttö ei saanut osakseen edes katsetta tuolilla olevista kengistään. Outo maa...)

  • Vesihanoissa ei ole itsestäänselvyys, että kylmä vesi tulee hanan ollessa käännettynä oikealle. Se voi olla myös toisinpäin, kuten mm. allekirjoittaneen suihku on osoittanut.

  • Silloin tällöin taivaalla näkee ilmalaivoja, jotka herättävät ainakin minussa suurta hilpeyttä. Täällä ne tuntuvat olevan paljon yleisempia kuin esimerkiksi Suomessa (jossa olen nähnyt ilmalaivan Helsingin yllä vain kerran, tai no kahdesti, mutta se oli se sama ilmalaiva peräkkäisinä päivinä...).
Että sellasta täällä. Tänään sain tietoni kirjaston, kuntosalin, sossutoimiston ja muiden kaikkien mahdollisten lisäksi myös videovuokraamon rekisteriin. Alan olla kohta jo niin tehokkaasti kirjoilla tässä kylässä että kai sitä jo kohta kaikki tietää kuka mä olen ja missä asun.

Videoiden vuokraamisen lisäksi tehtiin kaverin kanssa ostarilla impulsiivinen isku katsomaan The Dark Knight, joka oli tietyiltä näyttelijäsuorituksilta aika mieletön pläjäys. Elokuvana kuitenkin vähän turhan pitkä, jos multa kysytään.

Aamupäivän (tai no taisi olla iltapäivä, nukuin vähän myöhään) kulutin puhelimessa. Kiitos Skypen naurettavan halpojen puheluiden, soitin isovanhemmat läpi ja vaihdettiin kuulumiset. Eikä mennyt saldoa kuin pari hassua dollaria! Hyvä tietää että jatkossakin voi soittaa normipuhelimiin ihan naurettavan halvalla ja kuuluvuuskin oli aivan erinomainen, ilmeisesti molempiin suuntiin.

Nyt unta kaaliin, kello on kohta jo kolme aamuyöstä ja täällä mä vaan kukun kuin mikäkin!

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Muista, että ilmalaivojen katseluun kuolee yli yksi amerikkalaista joka vuosi !

T. Varmasti kovin vaikea arvata kuka saattaisi jotain frendeistä opittua laittaa.... ;)

Riikka kirjoitti...

Voi onneksi mä en ole amerikkalainen! (ehhehe.)

Anonyymi kirjoitti...

kyllähän suomessakin joissain kaupoissa punnitaan hedelmät ja vihannekset kassoilla. miten nuo skype puhelut maksetaan?

Anonyymi kirjoitti...

luin eka et ILMAVAIVOJA...*MEGAREPS* (sori oli pakko... x) )

öö, öö... nii EIKS OLLU UPEE JOKERI O___o muaaah <3 ja koko leffan ainoa ärsytys batmanin örinä-ääni.. *MEGAEYEROLL* :DD

yäk noi mun tähtimerkinnät.

joo moiii.. syysterveisin annnnnni arvaa kuka niistä

Riikka kirjoitti...

Ai punnitaan? :o Emmää vaan ole koskaan törmänny :D Kah mene ja tiedä, aina oppii jotain uutta! Skypessä voi ostaa saldoa, ainakin luottokorteilla toimii.

Anni, leffan suurin ärsytys ei todella ollut Batmanin ääni vaan sen leffan liian pitkä kesto! Herra mun jee kun pitkittivät kissa-hiiri-leikkiä ihan turhaan! Mut Jokeri oli hyvä, pakko se on myöntää. Erittäinkin vaikuttava suoritus.

Anonyymi kirjoitti...

pyh sanon minä ja luultavasti pornolaurakin. xP örinä-ääni was the bitch. :D