keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Kasapäin D-vitamiinia

Viikko puolessa välissä, iik!

Maanantai meni... no... jumittaessa. Niin kai maanantait vähän aina. Kävin kirjastosta hakemassa uutta luettavaa, nuokuin Sinkkuelämää-dvd:tä katsoen ja hoidin pikkuaskareita.

Tiistaina lounassuunnitelmat meni uusiksi, kun host-isä ilmoitti tv-tyyppien tulevan taas käymään (tv ei ilmeisesti siis taas toiminut). Tästä tuli ilmoitus maanantai-aamuna sillä tavalla ohimennen että "Hei Riikka ole täällä 12-4pm kun ne tulee, lähen töihin moi!". Jumankauta mä puhisin kiukusta! Lasten ollessa koulussa, päivät lasketaan jotakuinkin mun vapaa-ajaksi (mitä nyt lasten pyykit pitää hoitaa yms.) ja mä en todellakaan jumita joka päivä kaikkea aikaani kotona! Tiistait on yhtiä mun ja Emmin vakio lounastelupäiviä, kun meillä menee aikataulut kivasti yksiin, ja nyt sitten mitään kysymättä se vaan ilmottaa että mun pitää olla kotona! Ei käyny ees mielessä sillä kysästä vaikka ihan vaan kohteliaisuudesta, että onko mulla suunnitelmia! Arrrrgh! No joo, en valita siitä sen enempää, mutta sanonpa vaan että päähän ottaa tommonen.

Siis, tiistain lounassuunnitelmat meni uusiksi, mutta saatiin sitten onneksi sovittua aamiais-/brunssitreffit. Tiistai-aamuna vanhempi poika tuli alakertaan ja totesi olevansa kipeä. Jotain vatsatautia tahi muuta, mutta poika jäisi epäilemättä kotio. Kyselin host-äidiltä josko minun pitäisi perua suunnitelmat, mutta hän oli sitä mieltä että kyllä se pärjää täällä pari tuntia yksin kun ei kuitenkaan oksennellut tai mitään. Ok! Siispä Emmykkäisen kanssa mentiin kunnon järkylle jenkkiaamiaiselle, jonka jälkeen ei kyllä tarttenut paljon lounasta (tai mitään muutakaan ateriaa päivän aikana) syödä...Tiistai-iltana vietin laatuaikaa omassa seurassani, menin ostarille katselemaan Macy'sin alennusrekkejä. Ihme kyllä mitään ei tarttunut mukaan, vaikka muutamia kuteita sovittelinkin. (Iski pihiys ja totesin ettei niistä yksikään ollut hintansa arvoinen.) Yhdet ei-alennus -farkut löysin kyllä, mitkä oli hiiiiienot, mutta niitäkään en vielä ostanut. Katsellaan joskus.

Tämä päivä on tiistain tapaan ollut aurinkoinen, ja edeltäjäänsä lämpimämpi! Päätin jo tiistaina että tänään kävelen nuoremman kanssa kouluun, ja niinpä kahdeksan aikaan aloin patistella penskaa laittamaan kengät jalkaan ja valmistautumaan lähtöön. Sohvan pohjalta kuului "En mä haluuuuuuuu kävellä!", mutta koska mä olen raivostuttavan itsepäinen sille päälle sattuessani, niin viittä yli kahdeksan natiainen oli pihalla reppu selässä. Ha! Kirkkaassa auringonpaisteessa tallusteltiin kouluun ja ihmeteltiin maailman menoa, ja puolen tunnin tarpomisen jälkeen ala-asteen pihalla palaute kuului: "Riikka meidän täytyy kävellä useammin!" :D Niinpä niin. Jatkossa siis hyvällä kelillä nyt ilmojen lämmetessä kyllä kävellään ton nuoremman kanssa. Vanhemman koulumatka on pidempi ja hankalampi käveltäväksi (ei kunnon kävelyteitä suurella osalla matkaa + järkkyjä tienylityksiä), joten hän saa tyytyä autokyytiin. Oli muuten semmoinen menestys tuo kävely, että hakiessani nuorempaa koulusta se ruikutti "Riikkaaaa haluun et kävellään kotiin!". Harmi vain, että olin ollut hakemassa vanhempaa koulusta joten mulla oli auto (en ennen reissua yläasteelle tiennyt, että vanhemman pitäisikin jäädä kouluun ekstra-näytelmätreeneihin...). Lupasin kuitenkin, että jatkossa jos tiedän vanhemman olevan koululla pidempään, haen pojan kävellen. Se oli siitä ihan hirmuisen iloinen.

Päivällä hukkapätkien ollessa koulussa, päätin vihdoin lopettaa farkkutuskailuni (parhaat perusfarkut meni rikki pari viikkoa sitten) ja lähteä käymään Woodburyn Outletissa. Totesin ettei ajomatka sinne ole kuin n. 15 minuuttia pidempi kuin lähiostarille, ja miksi ostaisin äidin lahjoittamilla farkkurahoilla yhdet housut, kun voin ostaa Woodburystä samalla rahalla kahdet? Siispä tyytyväisenä kävin vähän shoppailemassa, ja sain kuin sainkin uudet pöksyt kaappiin. Jee!

Haettuani nuoremman koulusta, tehtiin nopeasti läksyt ja sitten lähdettiin takapihalle nauttimaan trampoliini-huvista. Otettiin pari söpöä videotakin, jotka tahdon tässä nyt jakaa teille kaikille:

Trampoliineilun jälkeen haettiin vanhempi koulusta, ja nyt juuri hän ilmoitti puhuneensa äidin kanssa puhelimessa ja pojat saivat luvan siirtää tämän päivän Tae Kwon Do -treenit huomiselle, tänään sen sijaan pompitaan trampoliinissa ja treenataan nuoremman kanssa baseball-juttuja. Että semmosta. Nyt lähtee Au Pair tästä kuistilta hakemaan kolitsipaitaa ja sitten menen kiusaamaan noita kahta hyppyhirmua, jos vaikka alotettas se baseball.

(Kääk! Saavat penskat varmaan jonkun happimyrkytyksen kun ovat näin paljon raittiissa ilmassa!)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei IHANA ku hängit tos ekas videossa kameraan :DD oikee lähätysvideo :D<3

Anonyymi kirjoitti...

höngit*

Riikka kirjoitti...

No kai ny höngin ku meinaan koko ajan revetä nauramaan :D