lauantai 27. kesäkuuta 2009

Kesälomahuumaa

Näinhän se sitten saapui kesä tänne jenkkeihinkin! Meikäläinen on vielä sen verran kakara, että kesä alkaa aina virallisesti koulujen kesälomista (vrt. fiksut ja kypsät, jotka laskee sen lämpötiloista tai esim. golf-kauden alkamisesta). Jos ei ole omaa koulua ja koulun lomaa, niin sitten kysytään kaverilta milloin koulut virallisesti sulkee ovensa villin ja vapaan kesäriehan ajaksi.

Tämän viikon torstaina juhlistivat meidän lapset viimeistä koulupäivää ja nyt alkaa hulabaloo aina syyskuulle asti. Kamalaa. Ihanaa. Ihanan kamalaa ja kamalan ihanaa. Kyseinen lomailu kun meinaa Au Pairille lisää töitä, kun kuuden tunnin koulupäivät vaihtuvat parin tunnin leiripäiviin ja vapaa-aikaa tulee lisää about NÄIN paljon. Toisaalta, jos säät pysyvät edes pääosin aurinkoisina, lisääntynyt aika mahdollistaa päiväretkiä eväiden kanssa läheisille ulkoilualueille, pidempiä puistoreissuja ja sen sellaista kivaa.

Tämä viikko meni oikeastaan mukavissa merkeissä. Lapsilla oli maanantaita lukuunottamatta vain puolikkaat koulupäivät ja aikaa riekkumiseen oli enemmän. Päästiin nauttimaan ajoittaisista sateen taukoamisista ulos ja takapihalla elvytettiin jos jonkinmoisia ulkoleikkejä. Allekirjoittanut sai juosta nurmella selkä hiessä palloa karkuun sekä pallon perässä, pelistä riippuen.

Torstaina vanhempi poika sai sitten virallisesti päätökseen ensimmäisen vuotensa yläasteella (täällä 6. luokka). Ei mennyt vaihdos uuteen kouluun ja systeemiin meillä ihan mutkitta, mutta vaikeuksien kautta voittoon, viime kuukausien palaute on ollut positiivista ja muutos parempaan on jäänyt myös opettajien kirjoihin. Nuorempi taasen päätti kolmannen luokan, ja herkkis-Au-Pair meinasi vähän kyynelehtiä koulun pihassa kun saattoi natiaisen vikaa kertaa kolmosluokalle. Ensi vuonna se aloittaa toiseksi viimeisen ala-astevuotensa ja on jo niin iso.

Siinä torstaina koululta lähtiessäni tajusin että mikäli en olisi jatkanut puolella vuodella, lopettaisin työt ihan parin päivän päästä. Se tuntui todella hurjalta. Nyt olen vaan iloinen että pääsen vielä näkemään miten nelos- ja seiskaluokka lähtevät lapsilla käyntiin syksyllä.

Kesäloman työntäyteisestä aikataulusta huolimatta koitan ehtiä päivittelemään, joskin tää mun päivitystiheys nyt muutenkin on mitä on niin ei pidä lynkata jos vähän... öh... tulee sillä tavalla harvanpuoleisesti...

Ei kommentteja: