tiistai 13. toukokuuta 2008

Me has a family!!

Siis toden totta. Tänä aamuna tuli varmistus että aikaisemmin hehkuttamani perhe numero kaksi on kuin onkin lähettänyt järjestöön vahvistuksen ja sijoitukseni on varma. Tämä tyttö lähtee kohti uusia jännityksiä 7. heinäkuuta. Suuntana New Jerseyssä sijaitseva pikkukaupunki, josta julkisilla sellainen tunnin matka New Yorkiin. Ihan mieletön fiilis lueskella tuolta järjestön sivustolta kaikkia päivämääriä milloin tapahtuu mitäkin (lähtö, orientaatiokurssi).

Aamulla aloitin jo järjestelyt ottamalla puhelua vuokraemännälle, jotta pääsen jättämään tämän kämpän kesä-heinäkuun vaihteessa. Sitten pitäisi kai alkaa käymään huonetta läpi, jätesäkkien kanssa näin aluksi. Mitä heitetään roskiin, mitä ei. Myöhemmin sitten pitää laittaa vielä jäljelle jääneet kasoihin. Toisen, ja huomattavasti pienemmän kasan, tavarat otan mukaan rapakon taakse ja toinen kasa lähtee parin säästettävän huonekalun (sänky + sohva) kanssa isän firmalla olevaan varastoon talteen. Sitten on näitä mitä voi myydä tai antaa poies: kirjahylly, kirjoituspöytä, ehkä piironki. Niille pitää löytää ottaja ja hoitaa kuljetus.

Aikaa käytännön järjestelyille on kuitenkin vain alle kaksi kuukautta, siinä ajassa pitää saada kämppä tyhjäksi, pakata, ilmoittaa lähdöstä virallisille tahoille (Kelalleko se piti tehdä?), hoitaa puhelinliittymä kiinteästä kuukausihinnasta joksikin toiseksi (en tahdo luopua numerostani kokonaan) ja vaikka mitä muuta mitä en vain juuri nyt muista. Pitäisi näistäkin tehdä itselle paperille lista. Viisumiasiat täytyy toki hoitaa, mutta siihen en pääse käsiksi ennen kuin saan jenkkilästä muutamia tarvittavia papereita ja niissä voi mennä viikko jos toinenkin.

Innosta pomppien katselen täällä ympärilleni että mitä pakata ja mitä ei. (Puhumattakaan siitä pelosta joka meinaa hiipiä selän takaa, mutta jota ei saa päästää valloilleen tai alkaa liikaa itkettämään ja ahdistamaan koko homma.) Meitsi sai perheen ja lähtee vuodeksi pois kohti uusia juttuja, woohoo!

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei tämähän on kivasti kirjoitettu blogi :) Jatka samaan malliin! Ja tosi kiva olisi kuulla jo ennen lähtöäkin, että miten hommat sujuu... Itsellä tämä sama kohta edessä :)

Tuosta kela-asiasta sen verran: älä ilmoita sinne. Kelan ohjeiden mukaan sinne pitäisi ilmoittaa tällaisesta "muutosta", mutta käytännössä _kukaan_ au pairikisi lähtevä ei sitä tee. Tämä siksi, että au pair ei kuitenkaan muuta ulkomaille, lähtee vain "kulttuurivaihtoon". Lähtöhetkellähän ei voi olla vielä täysin varma, että tuleeko olemaan reissussa kuukauden vaiko esim. vuoden. JOS jälikäteen sattuisi tulemaan jotain ongelmaa, niin aina voit sanoa että tarkoituksenasi oli olla vain kuukausi poissa, mutta matka hieman venyi.. :)

Jos kuitenkin ilmoitat lähdöstäsi, niin palatessa saattaa olla hieman vaikeuksia päästä takaisin suomen sosiaaliturvan piiriin. Jos et ilmoita, niin kela ei mistään saa asiasta tietää. Asia olisi eri, jos olisit lähdössä pohjoismaihin (joilla on ilmeisesti jokin yhteistyö sairaskassojen suhteen).

Mutta siis joo, ei kannata ilmoittaa lähdöstä oikeastaan mihinkään virastoon.. Ei se heille kuulu, vaikka niin väittävätkin!

Toivottavasti odottelu sujuu kivasti, ja onnea perheen varmistumisesta!

Riikka kirjoitti...

Herää kysymys minne sitten jatkossa pakolliset virastopostini lähetetään kun luovun kämpästäni ennen lähtöä :O Pitäisikö tehdä siis vain normi osotteenmuutos niin että pakkopostit (veroilmoitukset yms.) menevät esimerkiksi äipän luokse?

Anonyymi kirjoitti...

Se on varmaan ihan hyvä idea, että laitat postisi äidillesi. Hän sitten voi ilmoittaa sinulle, mikäli siellä jotain tärkeää on!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa että löytyi kiva perhe, oon itekin tosi innoissani omasta perheestäni vaikka vähän arvelluttaa edelleen se että äiti on myös kotona..

Voin täysin samastua tohon viimeiseen kappaleeseen. Mutta pitää ajatella niin, että meille tulee enemmän tota au pair -aikaa kun palataan takasin Suomeen, joten siellä on ihan turha tuhlata aikaa Suomen ikävöimiseen ja uusien juttujen pelkäämiseen!

Anonyymi kirjoitti...

Moikka!

Eksyin Au pair USA foorumin kautta blogiisi. Minkä järjestön kautta olet lähdössä? Itse lähden kans 7.7. Amerikkaan. Tosin menen Michiganin osavaltioon Ann Arboriin. Ois mahtavaa jos satuttas vaikka samalla koneella lentämään ja oishan se tietysti mukava tutustua jo etukäteen muihin Amerikkaan meniöihin. Linkitän sinut omaan blogiini, jotta löydän tänne vastaisuudessaki. Minun blogini osoite: http://armi87.vuodatus.net

Riikka kirjoitti...

Terve armi :) Mä lähden STS:n kautta. Ois kyllä erittäin kiva jos satuttas samalle lennolle, oon tässä vähän koko ajan toivonut että siellä olisi joku mun kanssa :)