torstai 22. tammikuuta 2009

Uusi pressa, vanha arki


Näin se sitten taas lähti arki rullaamaan reissuilun jälkeen!

Maanantaina sain vielä ylimääräisen vapaapäivän, kun lapsilla oli vapaata koulusta ja yllätyksekseni host-isäkin piti vapaata. Jotta ei menisi päivä hukkaan niin hilpaisin sitten junalla keskustaan. Ensin kävin kattelemassa paria majoitusvaihtoehtoa isoveljelleni ja hänen tyttöystävälleen, jotka varasivat lennot ja tulevat tänne toukokuun lopulla. Siinä kevyessä lumisateessa New Yorkin katuja tallatessani huomasin pohdiskelevani paljonkohan oikeasti maksaisi vuokrata täältä jostain joku huoneentynkä. Järki tosin huuteli hiljaa perukoilta että josko eka nyt kävisi kotona vähän jotain kouluja (kun ei täällä se opiskelu on niin kallista) ja sitten katselisi uudestaan...

Majapaikkakierroksen jälkeen lähdin sivistämään itseäni MoMAan, eli modernin taiteen museoon. Siellä sitä saisi aikaa kulumaan tuntitolkulla. Itse ehdin olla siellä noin 2,5 tuntia ennen kuin mesta suljettiin, enkä ehtinyt nähdä kaikkea. Pitää mennä uudestaan. Lempparipaikan löysin kyllä jo, nimittäin varmasti monen mielestä ihana videotila. Siellä on ihanan pehmeä kokolattiamatto ja pyöreä sohva. Kengät pois ja sinne istumaan/makaamaan/löhöömään, ihan mitä vaan! Seinille heijastetaan rauhallisia videoita (mun lempparikohta oli pinkissä liemessä uivat, kirkkaanvihreät mansikat) ja kajareista valuu leppoisaa taustaääntä.
Siellä oli aivan taivaallisen ihana makoilla!

Sieltä Andy Warholin, Pablo Picasson ja Vincent Van Goghn töiden lomassa, oli arkkitehtuuri ja sisustus -osastolla myös jotain kovin tuttua...
Tuntui aika hölmöltä jossain New Yorkin MoMAssa pällistellä vitriinin lasin takaa Aalto-maljakoita.

Tiistaina oli taas aika palata arkeen Presidentti Obaman virkaanastujaisten merkeissä! Kaikkialla oli telkkarit auki ja seurattiin Washington D.Cn tapahtumia silmä kovana, varsinkin puolilta päivin, jolloin alkoi itse valatilaisuus. Muuten sitten meni päivä jokseenkin normaalisti. Tai itseasiassa epänormaalisti, kun lapset oli kaikki kauhean iloisia koko ajan. Edes huoneiden siivouksesta ei tarvinnut yhtään vääntää vaan laulellen meni molemmat laittamaan kämppänsä järjestykseen! Meinasin jo soittaa johonkin hätänumeroon, mutta päätin sen sijaan sitten nauttia tilanteesta kun kerta näin hyvissä meiningeissä aloitettiin tämä arki.

Keskiviikko jatkoi tiistain viitoittamaa linjaa tuossa hyväntuulisuudessa. Koulun jälkeen tehtiin läksyt ja vanhemman kanssa opiskeltiin tulevaan bilsan kokeeseen. Niin ja pelattiin myös shakkia, se himputti voitti mut taas ihan 6-0!! Nuoremman kanssa hoidettiin yksi perjantaiksi oleva kouluprojekti valmiiksi ja vähän hulluteltiin siinä sivussa. Se on ihan höpsö otus tuo natiainen.

Tänään on ollut tosi väsynyttä meininkiä. Saa nähdä millainen iltapäivästä tulee, aamu tuntui olevan vähän ärripurri. Allekirjoittanutkin on aivan kuolemanväsynyt, kun ei ole taas muka ehtinyt nukkua kunnolla kuin ties millon viimeksi. Jos tänä iltana pääsis vaikka jo kymmeneltä vuoteeseen?

6 kommenttia:

Assu & Tomppa kirjoitti...

moi :) makin olin eka iha holmistynyt, ku tormasin taalla bristolissa jattikokoisiin marimekko-tyynyihin ja iittalan lasiin :D kun muuten taalla tunnetaan suomalaisuudesta vaan nokia :D

Anonyymi kirjoitti...

Heipsansaa! Täällä kirjottelee itsekin auppari- vuodesta haaveileva tyyppi. :) Löysin tämän blogisi vasta joulukuussa, mutta on ollut ihanata lukea teikäläisen kommelluksista siellä jossain kaukana! Sulla on niiin ihana kirjotustyyli - ootko harkinnut koskaan toimittajan uraa? ;D

Tossa juolahti pari kysymystä mieleen: Onko sulla siellä oma kännykkä mukana, vai miten teit Suomi- kännykän kanssa? Ilmeisesti siis skypellä ainakin pidät yhteyksiä Suomeen, mutta miten amerikkalaisiin kavereihin?

Ja niin, luetko paljon USAn lehtiä? Tuleeko sinne perheeseen esim. The New York Times tms.? Että aamulla sitten sitä selailet aamiaispöydässä, vai onko silloin jo niin kiire, ettei ehdi? :)

Juu, ei mulla muuta. :DD
T: Stranger from Finland ;)

Riikka kirjoitti...

Assu, juu minäkin kesällä törmäilin kyllä marimekon kauppaan ja noin, mutta että ihan museossa vitriinin takana Aaltoja! :D

Suomen kummajainen, oi nyt alkoi ihan punastuttaa nuo kehut... kiitos ^_^
Mitä kysymyksiin tulee niin: Suomi-kännykkä on jossain laatikon pohjalla akku loppu hyljättynä ja kiinni. Host-perheeltä sain kännykän käyttöön jolla voin sitten työpuheluiden lisäksi hoitaa omat puhelunikin täällä USAn sisällä.
Häpeilläkseni täytyy myöntää että aika vähänlaisesti tulee paikallisia lehtiä seurattua... Viikonloppuisin on tuossa joskus lehti keittiössä ja sitä sitten selailen jos ehdin, mutta muuten en oikein. Mulle on hs.fi etusivuna että melkein Suomen median kautta tulee täälläkin nähtyä paikalliset isot uutiset. Sivistymätön kakara.

Anonyymi kirjoitti...

Siis höh. Ei MoMassa mitään tollaista ihunaa pehmeää videohuonetta ollut kun Annan kanssa siellä käytiin... Nyt pitää siis kai sinnekin sitten mennä uudestaan... Viikon reissulla oli kyllä tosi kätevä se NY pass vai mikä lie kun sai 50 dollarilla sisäänpääsyn vaikka minne ja vielä Manhattanin risteilylle... Ehkä ostan sen ensi kerrallakin... :)

Anonyymi kirjoitti...

Morjens!
Munkin oli nyt ihan pakko tulla antamaan komenttia; Oot niin hauska oikeesti XD
Itseasiassa mäkin löysin blogisi joskus joulukuussa ja sitte siinä parina iltana tuli luettuu sun koko blogi, jäi niin koukkuun hhaha.
Oon muuten itteki tulossa sinnepäi auppariks tässä (toivottavasti!) mahd pian ni kiva lueskella miten siellä sujuu:)
Että kiitos hauskasta blogista ja jatka samaan malliin, tolla asenteella pääsee pitkälle! (wish I had too)

Anonyymi kirjoitti...

nonnih ridge, siitäs kuulit tulevan uraputkesi: toimittajaks vaa opiskelloo !

ja öh.. sit mä tuun vaik sun assariks tapaa kaikkii upeit tyyppei?

hei en tiedä kerroinko jo mut DAMMIT ku repeilen aina tolle sun Jonas Brothers -kuvalle tuolt vahamuseosta :'D