lauantai 15. elokuuta 2009

Viikonloppuopiskelua

Rhode Islandin pikareissun jälkeen oli pari päivää taivaallista hiljaiseloa kotona, kun muu perhe host-isää lukuunottamatta jäi vielä kesäasunnolle lomailemaan. Viikonlopun lähestyessä oli kuitenkin pari työpäivää, ennen kuin perjantaina alkuiltapäivästä piti suunnata junalla kohti Long Islandia ja viikonloppukurssia.

Au Pairin viisumihan vaatii 3 opintopistettä /puoli vuotta, mikä meinaa meikäläisellä nyt sitä, että puolentoista vuoden USA-elelyyn täytyy hankkia 9 opintopistettä paikallisesta kolmannen asteen koulutuslaitoksesta, tai tulee viranomaisilta sanomista kotiinlähdettäessä. Itse olen häpeällisen myöhässä näiden pisteiden hankinnassa. Ennen viikonloppukurssia paketissa oli vasta kolme, joten kuusi olisi nyt vielä pikaisesti hankittava!

Ongelmaan lähdettiin hakemaan parannusta toverini Emmin kanssa Long Island Universityn järjestämältä, nimenomaan Au Paireille suunnatulta viikonloppukurssilta, josta saisi yhden viikonlopun aikana kolme pistettä kokoon. Koululle pääsi näppärästi junalla, ja asemalta oli laitoksen järjestämä ilmaiskyyti kampukselle. Heti paikalle päästyä syötiin pikainen illallinen, jonka jälkeen alettiin tositoimiin, eli käytiin jo heti "opiskelun" kimppuun. Parin tunnin vihkoon piirtelyn jälkeen, pääsimme iltahämärissä tallustelemaan asuntolaan.

Itse viikonloppuna ei tapahtunut mitään kummempia. Paikka ei kummemmin lämmittänyt, mutta takaisin on kai vielä mentävä jotta saa ne viimeiset kolme opintopistettä kasaan. Ruoka oli vähän semmosta, henkilökunta suhteellisen törkeää, ajoittain jopa asiatonta ja majoitus nyt oli mitä oli... Mutta vaihoehtoja ei täällä pahemmin ole tarjolla, jotain viikonloppukurssien olemattomuudesta koko USA:ssa kertoo se, että meidänkin kurssilla oli tyttöjä Chicagosta ja Californiasta saakka!

Omaa kokemustani viikonlopusta nyt vielä heikensi se, että jo aiemmin pientä ärtymystä osoittanut helmikuussa otettu korvalävistys äityi tulehtumaan oikein kunnolla, ja lauantaihin mennessä vasen korva oli punainen, kipeä, ja valtavan kokoiseksi turvonnut möykky pään sivulla. Puhelu lävistämöön ja sain hoito-ohjeita, sekä kehoituksen käydä paikan päällä näyttämässä ongelmaa heti kun vain mahdollista. Tehokkaalla puhdistamisella (suolavettä, ei missään nimessä alkoholia!) tilanne tosin rauhoittuikin ja sunnuntai-aamuna korva alkoi jo taas muistuttaa korvaa, eikä ylimääräistä päätä. Maanantaina kun pääsin lävistämöön asti, oli korva jo normaalin näköinen, mitä nyt vieläkin hieman kipeä. Edelleen siis puhdistllaan ahkerasti.

Nyt on kuitenkin periaatteessa 6/9 opintopistettä hallussa, kunhan kirjoitan kaksisivuisen kotitehtävän ja palautan sen koululle postitse, niin saan viralliset paperit sieltä kotio. Taas askeleen edempänä virallisen sössön ohitusta!

Ei kommentteja: