lauantai 15. elokuuta 2009

Miniloma miniosavaltiossa

Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna suunnattiin host-perheen kanssa kohti pohjoista. Vanhempien tultua töistä perjantai-iltana, suunnattiin autojen nokat Connecticutiin ja ajettiin ensin välietapille.

Hotelliyön jälkeen mentiin Connecticutin suosittuun Mystic-akvaarioon. Minulla vierailu olikin jo toinen, sillä samassa mestassa tuli nopeasti piipahdettua myös Bostonin reissulla. Tällä kertaa aikaa oli kuitenkin enemmän ja sitä ehti nähdä sellaisiakin asioita mitä ei ekan piipahduksen jälkeen tiennyt siellä olevankaan! Muutama pakollinen eläinkuva:

Tämä toveri on siis lonkeroistaan
lasissa kiinni jumittava mustekala.


Mulle tuli tästä möllöttäjästä jostian syystä mieleen
ystäväni Anni, joka tällä hetkellä seikkailee Saksassa :D

Symppis Beluga-valas tuli
morjestamaan oikein pinnalle asti. Ihana!
Pakollinen pingviini-kuva.
Bongaa sudenkorento!

Ehdottomasti siistein kohde mestassa oli kuitenkin ekalla vierailulla missattu lintu"huone", joka oli siis valtava ulkona ollut häkki minne sai mennä sisään ja sinulle annettiin mukaan tikku jossa oli linnunruokaa. Siellä sitten tuli kavereiksi mitä kauneimpia undulaatteja. Olisin voinut viettää siellä koko loppupäivän!
Nuorimmainen sai kavereita tuplasti, kun
yksi lintu lehahti ruokatikun sijaan päähän!

Tämä komea kaveri ei moiseen
tikkusyöttöön suostunut laisinkaan.

Eläinseikkailujen jälkeen hypättiin sitten autoon ja suunnattiin Rhode Islandille, pikkuruiseen osavaltioon Connecticutin pohjoispuolella. Nyt mukana oli jo isovanhemmat, iso autollinen serkkuja sekä meidän poppoo kahdella kaaralla. Lyhyehkön ajomatkan jälkeen saavuimme talolle, joka oli yksi siisteimmistä mestoista missä olen koskaan ollut!

Talo oli aivan turkasen vanha ja upeasti säilytetty, kolmikerroksinen antiikkimuseo. Takapiha laskeutui rauhallisen lahdukan veteen, ja tarjolla oli niin laituria, nurmikenttää kuin kallioitakin. Takapihan terassilta oli ihana vedentäyteinen näköala, ja voin sanoa että jos tuollaisen mestan saisi omakseen niin en ikinä viettäisi aikaa muualla. Koitin räpsiä muutamia kuvia, jos niistä edes saisi hieman käsitystä millainen se mesta oli.

Toinen kahdesta mielettömästä
kylpyhuoneesta. Suihku tuli keskeltä kattoa ja
ammekin oli ihananvanha tassuamme.


Jopa rännit olivat puuta!
Toinen niistä siisteistä kylppäreistä. Tässä
alakerran pesuhuoneessa kylpyamme oli
älyttömän hieno, kapea kuparikouru!

Näkymä takapihan terassilta.

Oma vierailuni tässä naurettavan hienossa mestassani oli lyhyehkö. Tarkoitus oli lähteä kotio jo heti sunnuntaiaamuna. Lauantaina ehdin kuitenkin nauttia aurinkoisista kallioista kirjan kera, sekä maistelemaan saaristolaisantimia tunnelmallisessa ravintolassa, josta tuli hieman mieleen Helsingin ravintola Saari.

Sunnuntaina oli tarkoitus lähteä host-isän kyydillä takaisin alkuiltapäivästä. Lopulta kuitenkin kävi niinkuin meidän oman Suomi-suvun kanssakin yleensä. Tassutellessani pyjamassa teetä keittelemään, oli mies jo kantamassa kamoja autoon. Olisihan se pitänyt arvata ettei se hätähousu malta! Naureskellen nautin aamupalani ja kannoin sitten omat roinani autoon ja lähdettiin sitten jo heti aamuyhdeksän jälkeen ajamaan kotia kohti.

2 kommenttia:

Anni kirjoitti...

Riikka! Kiva et muistat mun olemassaolon mut tosta kuvasta en oo kauheen imarreltu :D

Ps. saisipa meidänkin koulussa opintopisteitä yhden viikonlopun aherruksella...

Anonyymi kirjoitti...

Riikkkkaaaaa!! Mää en vissiin sais lukee tätä enää ku iski iha hirvee ikävä! Niin Nyciä kuin teitä ihania ihmisiä siellä!
<3

Annika