torstai 28. toukokuuta 2009

Ylämäki alamäki ylämäki alamä....

Kah viikko se mennä hujahti ennen kuin ehti kissaa sanoa. Tosin työviikko olikin lyhykäinen, sillä pojat lähtivät perjantaina aamuyöstä isänsä kanssa Floridaan sukulaisen konfirmaatioon ja minulla oli edessä neljän päivän vapaat! (Maanantai oli täällä Memorial Day ja koulut oli kiinni.)

Keskiviikon illallistaminen jäi väliin kun host-äiti tuli työmatkallaan kipeäksi ja heräsi keskiviikkoaamuna Vegasin hotellissaan kuumeisena. Sellaista sattuu, ei mahda mittään!

Perjantai-aamuna suuntasin New Yorkiin, josta lähdettiin Oskun ja Lauran kanssa bussilla kohti Six Flags Great Adventure -huvipuistoa. Suurinpana kohteena oli Kingda Ka -vuoristorata, joka on ei ainoastaan maailman nopein, vaan myös korkein vuoristoratojen sarjassa! Kääk! (Kannattaa katsoa tuo tokan linkin YouTube-video, mulle tulee vatsanväänteitä jo pelkästään siitä!)

Parin tunnin bussimatkan jälkeen saavuttiin aurinkoiseen ja kuumaan huvipuistoon. Päätettiin aloittaa puuvuoristoradasta, että tulisi pehmeä lasku loppupäivän kieputukseen. VÄÄRIN!! Maailman toisiksi jyrkimmällä puuvuoristoratapudotuksella varustettu El Toro paljastui maailman kamalimmaksi kyydiksi! Nyt puhutaan siis sellaisesta kamalasta, ettei se ollut enää edes hauskaa! Ensimmäinen pudotus oli aivan järkyttävän korkealta ja niin jyrkkä, että allekirjoittanutta pelotti ihan oikeasti. Ei enää toiste tuommoista! (Mutta kaikki muut jotka kyseiseen puistoon menee, menkää te tuohon, haluan kuulla miltä tuntui :D)
Pelonsekaisen järkytyksen (ja ennen kaikkea "selvisin hengissä" -helpotuksen) saattelemana huojuttiin tänä keväänä avattuun vuoristorataan joka meni kovaa, korkealla ja ylösalaisin, sivuttain ja kaikin mahdollisin päin. Siinä oli ihana kyyti! Mentiin kovaa, veden ja tulen läpi, ja niin oli pehmeää että minä vain nauroin innoissani koko kyydin.

Loputkin päivän kyydit olivat hauskoja, eikä ensimmäisen vuoristoradan kaltaista järkytystä enää tullut. Kunnianhimoinen pyrkimys Kingda Kahan jäi kuitenkin haaveeksi, sillä laite oli pois käytöstä. Kyselin asiaa henkilökunnalta ja torniin kuulemma iski salama jokin aika sitten, ja nyt odotellaan osia Saksasta. Meikäläisen on siis syssymmällä mentävä uudestaan, jotta pääsee (joutuupääseejoutuupääsee...) vielä siihen kyytiin (jotta voi sitten sen jälkeen vannoa ettei koskaan enää...).

Hupaisien kyytien lisäksi aurinkoinen päivä kului mm. jonottaessa (jokaiseen laitteeseen noin tunti). Batman-vuoristoradan vieressä oli näytillä kahdessa Batman-elokuvassa käytetty Batmobiili, jota olisi tehnyt mieli päästä vähän tassikoimaan.
Iltasella suunnattiin sitten bussiin ja kotio. Omituiset huvipuistoeläimet jäivät onneksi porttien taa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

SIIS ethän sä oo OIKEESTI ollu missään tollasessa hulluudessa!!!!

- piunu

LOSERS IN FINALND kirjoitti...

HEI ARVAA OONKO KATEELLINEN TOLLASESTA HUVIPUISTOSTA EI HELVATA EIHÄN NÄÄ TOUKKAJUNAT TÄÄL OO MITÄÄN HUIVUPUISTOO NÄHNYTKÄÄN O___o äääää !!!

-anni