torstai 9. huhtikuuta 2009

Aurinkoa ja ... räntäsadetta!

Taas mennä hujahti viikko niin ettei ehtinyt edes huomata!

Perjantaina tosiaan menin taas treeneihin lauantaista koetta silmällä pitäen. Paikalle päästyäni ohjaajalla oli mulle ylläripylläri: se laittoikin mut testaamaan perjantaina! Hetken aikaa tollotin sitä ja testitoveria monttu auki, vaan ei kai siinä sitten mitään muuta kuin koittamaan! Ja no hyvinhän se meni. Osasin asiat ja sain kehuja edistymisestäni. Ihan meinasin ylpistyä! Nyt on sitten sininen vyö, jipii! Kauheella vauhdilla se mulle uusia vöitä pistää... Oon kai joku sen henkilökohtainen projekti, saada mulle mahdollisimman korkean tason vyö ennen lähtöä. Tällä kertaa testauksesta ei valitettavasti ole kuvia, koska tosiaan luulin meneväni vaan treeneihin niin eihän siellä mitään yleisöä ollut kameroiden kanssa. Ylpeänä kerron silti että tällä kertaa rikoin laudan takapotkulla, ja tokalla yrityksellä meni poikki. Jes!

Testin jälkeen sitten oivalsin että Jounillahan oli jonkin sortin läksiäiset keskustassa, joten pistin puhelua Pialle että mikä on meno. Lopulta pikasuihkun ja -laittautumisen jälkeen juoksujalkaa yhdeksän bussiin ja Villagen tuttuun pikkubaariin. Ilta meni siinä hölmöjä jutellessa ja halpoja drinksuja maistellessa ja lopulta kapakka meni kiinni ja loppuillan kolmikko, minä, Pia ja Jouni lähdettiin suuntailemaan koteja kohti. Mutkaisen ja pitkän matkan jälkeen allekirjoittanut päätyi Pian ilmapatjalle Long Islandille, kun omaa kylään ei mennyt busseja ennen aamuseitsemää.

Lauantai tuli väsyneesti enkä saanut itseäni mitenkään liikkeelle ennen iltaa. Pienen väsymyskiukuttelun ("En varmasti jaksa tulla sinne toiselle puolelle saarta, enenen!") jälkeen hilasin lopulta takapuoleni Long Islandilta Manhattanin Lower East Sidelle pieneen Sushi-ravintolaan Annikan ja uuden tuttavuuden Gretan (anteeksi kamalasti jos kirjotin nimen väärin!) kanssa. Siinähän se meni ilta kivasti taas höpötellessä ja viiniä maistellessa. Lopulta sitten julkisilla kotia kohti ja minäkin päädyin omaan sänkyyn joskus puoliltaöin.

Sunnuntaina ei ollu tarkoitus lähteä yhtään minnekään, mutta kuulin sitten että Suomi-kirkolla oli iltapäivällä pääsiäismyyjäiset. Ja minun teki mieli Aarrearkku-pussia. Siispä karkkiostoksille! Laukku täyteen namia...... ja sen jälkeen aurinkoinen iltapäivä vietettiin Annikan kanssa Villagen ja Sohon pienissä puistoissa ja täysiä katuja tallusten. Kesän lähestymisen huomaa siitä, että aurinkoisina päivinä Sohon kadut oli täynnä katukauppiaita ja ihmisiä. Ihanaa!

Viikko alkoi sitten väsyneesti. Mitä muuta voi odottaa, kun ei viikonloppuna sitten tullut oikeen nukuttua? Jotenkin tässä on teen ja pikkupäikkäreitten avulla puskettu kuitenkin eteenpäin ja nyt ollaan jo voiton puolella. Maanantai-aamuna host-äiti ilmoitti että he lähtevät sittenkin ensi viikon loman ajaksi reissuun joten minullakin on siinä sitten viikon ylimääräinen loma! Pienen pähkäilyn ja järjestelyn myötä Annika sai pari vapaapäivää ja eilen varattiin reissu Miamiin! Ah, Floridan lämpö, täältä tullaan!

Täällä pohjoisessa on sää heittänyt taas ihan volttia. Eilen satoi räntää(!!), tänä aamuna piti raaputella auton ikkunat (yääh!) ja tänään päivällä on sitten ollut t-paita -lämmin. Ei päätä ei häntää tässä touhussa! Mutta kyllä sen kevään tulon silti jo huomaa. Vaikka puissa ei olekaan lehtiä, niin kevään ensimmäiset väriläiskät on jo piristämässä luontoa:Aivan ihania nuo kaikki kirkkaat puskat ja puut!

Nyt meikäläinen jatkaa reissun suunnittelua. Vielä pitää ottaa selvää muutamasta yksityiskohdasta ja käydä ostamassa aurinkorasvaa. Ylihuomenna lentokoneeseen ja suunnaksi South Beach Miami, Florida!

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Turvallista matkaa ! Nauti minunkin puolestani auringosta ja lämmöstä.... josko joskus sitten sinne yhdessä.....
P.s. PMMP uusin on muuten miu maun mukkaan, rauhallisempaa kuin ennen mutta niin kaunista... lähetänkö ?
-äippä

Riikka kirjoitti...

Hei joooo mun on itse asiassa ollu tarkotus muutenkin pari levyä sulta sieltä tilailla. Mää koitan muistaa laittaa mailia niistä sitten kun tuun takasin reissusta!

Ilmthara kirjoitti...

Heih!

Oli ihan pakko kommentoida, kun löysin tuossa viikonloppuna blogisi vahingossa ja aloin lukemaan, ja nyt oon ihan koukussa, kirjoitat tosi hyvin ja elävästi :D

Olin itse kaksi vuotta sitten New Yorkissa ihan lyhyellä reissulla tosin, ja nyt olisi tarkoitus olla kuukausi toukokuun puolesta välistä eteenpäin kun koulut täällä Suomessa loppuu. Jotenkin ihastuin kaupunkiin heti alusta asti.

Toivottavasti teillä on hyvä etelän reissu :)

- Annika

Anni kirjoitti...

Sinä konna meet johki etelään lööbailemaan vaan ku me kurjat täällä pohjoisessa Suomessa vieläkin hytistään kylmästä! Nauti sitten auringosta meidänkin edestä.

Ylpeänä kerron silti että tällä kertaa rikoin laudan takapotkulla, ja tokalla yrityksellä meni poikki.Ihan tiedoks vaan, et mua et sit tuu potkimaan!!!

Anonyymi kirjoitti...

Heippa!
Blogiasi on kiva lueskella :)
Olen näillä näkymin tulossa New Jerseyhin auppariksi kesäkuun alusta. Ootko viihtyny alueella? suosittelisitko sitä muillekin? Onko jotain erityistä mitä host perheessä kannattaisi sillä alueella ottaa huomioon? tai osaatko yleisesti sanoa miten au pairien vapaapäivät sijottuu? Mulla kun ois usein su ja ma vapaat ja viikolla vapaa aikaa keskellä päivää.Mahtaakohan muilla olla yhtään saman tyylisesti?

keväisin terkuin

Reeta

Riikka kirjoitti...

Voi että Annika kiitos. Mä ihan punastelen taas täällä koneen ääressä moisista kehuista... Tervetuloa takaisin kaupunkiin sitten keväällä!

Anni, nautin auringosta ja poltin ihoni, nyt voit nauraa vahingoniloisesti :P

Reeta, tervetuloa Jerseyn metsiin! Mihin päin olet tulossa? Mähän olen mitä ilmeisemmin viihtynyt jokseenkin, kun nyt pidensin tuota aikaani puolella vuodella. Täällä on ihan kiva olla, mukava matka New Yorkiin ja kivasti shoppailumahdollisuuksia. Ja tosiaan sitä metsääkin, jos tykkää että on luontoa lähellä eikä ihan vaan betonipolkuja.. Mitä tosta host-perheestä sanoisin, mä oon tosi huono tommosissa. Ärsyttävä mutta toimiva neuvo: luota intuitioon! Jotenkin kummasti sen oman perheen yleensä kyllä sitten tietää, kun se osuu kohdalle. Ihan peruskysymyksiä suosittelen, että mimmosta niitten arki on, esim. semmonenkin pieni juttu et syövätkö illallista kotona yleensä ja toivovatko sun ottavan tähän osaa vai voitko mennä menojasi kun vanhemmat on kotona yms. Vapaapäivät vaihtelee tosi paljon. Itselläni on päivät vapaana kun on lapset koulussa ja viikonloput vapaat myös. Sitten mulla on kavereita joilla on lauantaina aamulla ja illalla töitä ja sit la päivä ja sunnuntai vapaat. Toisilla aikataulu vaihtelee viikottain. Varmasti kyllä löydät ihmisiä joiden kanssa voi käydä syömässä keskellä päivää viikolla ja hengata sunnuntaisin :) Mukavaa reissun odottelua sulle, täälläkin tulee siihen mennessä jo kivasti lämmin! :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kovasti vastauksesta :) Eilen varmistui host perhe. Tuun 30. toukokuuta paikkaan nimeltä Short Hills. Joitain vähän isompia paikkoja lähellä on Summit ja Milburn. Nykiin ois 45 minuutin junamatka :)

Nyt alkaa vähän jänskättää! Kauheesti ois vielä tekemistä ja reissu kummittelee jo kk:n päässä.

Floridan reissu kuulosti upeelta :) Täytyy varmaan joskus oman vuoden aikana myös sinne keretä.

Aurinkoiset terveiset Suomesta! Ties vaikka törmätään siellä rapakon toisella pulella :)

-reeta-

Ilmthara kirjoitti...

Theeh, kiitoksia ^^

Odotan kyllä jo innolla matkaa, ei mitenkään jaksaisi istua enää luennoilla. Vähän jännittää, että miten tuo kuukausi menee, kämppään siis yhden jenkkiystäväni luona, mutta saas nähdä iskeekö koti-ikävä jossain vaiheessa. (Vaikka eihän kuukausi nyt pitkä aika ole, mut en ole ikinä ollut niin kauaa poissa Suomen kamaralta yhteen menoon)

Mitä luulet, olisiko sinua mahdollista nähdä vaikka jossain vaiheessa sitten, kävisi kahvittelemassa tms?

- Annika