tiistai 8. syyskuuta 2009

Kesäloman loppua

Vinkeän casino-viikonlopun jälkeen luulin jo arjen koittavan, mutta kas kas, host-isäni ilmoitti sunnuntai-iltana vievänsä lapset viikon reissulle, alkaen maanantai-iltapäivänä. Kiitos ennakkovaroituksesta! No jaa, ei pidä valittaa, sain sentään ylimääräisen viikon vapaan.

Maanantaina siis pakkasin lapset valmiiksi autoon ja puolenpäivän jälkeen lähtivät talon miehet kohti rannikkoa.

Oma viikkoni meni pikkuasioita hoidellen. Piti muutamia perheen asioita hoitaa, ja sain vihdoin hankittua uuden läppärin, vanhan kiukuttelevan tilalle (Kiitos äippä ja iskä!). Nyt kelpaa uudella laitteella taas päivitellä blogia, eiks niin?

Parina päivänä tuli myös oltua sosiaalinen. Pidettiin pari leffailtaa (kiitos ihanalle host-äidilleni, jolle oli ihan ok että tuli kavereita tänne kattomaan elokuvaa) ja perjantaina käytiin vähän juhlimassa Hannan yhden Au Pair -kaverin kotona. Se asuukin semmosessa valtavassa lukaalissa että huhhuh! Hetken oli monttu auki tällä tytöllä kun oltiin päästy talokierros loppuun. Kaksi kunnon keittiötä (aupparilla ihan omansa alakerrassa), iso uima-allas, poreallas, biljardipöytä ja kaikkea muuta pientä kivaa. Voi kiesus! Älyttömältä kuulostaa vielä sekin että kyseisen perheen host-vanhemmat on kuulemma todella mukavia! Sillä neidillä on kultakaivos. Aika usein nimittäin kuulee että monet perheet on lopulta superärsyttäviä yms. Itsellänikin kävi tuuri kun on näin ihana perhe sattunut, vaikka aina välillä pikkuasiat ärsyttävätkin ja päätään joutuu toisinaan hakkaamaan seinään. Mutta niin se varmaan aina menee jos muutat asumaan ventovieraiden kanssa.

Eilen maanantaina oli hei muuten täällä pyhäpäivä! Meikäläinen oli siis vielä sitten senkin vapaalla, ja suuntasin toverini Emmin kanssa Isoon Omenaan moikkaamaan Pennsylvanian rajan tuolle puolen kuukausi takaperin muuttanutta Maijaa. Uusi suomalainen oli varsin mukava tapaus (terkkuja vaan Maijalle jos tänne eksyt!) ja koska päivä oli nätti niin saimme haahuilla rauhassa pitkin New Yorkin katuja. Oli varsin kiva, leppoisa päivä. Täytyy ehdottomasti törmäillä toisen jos kolmannenkin kerran! Toivottavasti ei Emmin kanssa ihan säikäytetty uutta tulokasta, oli vähän huonot yöunet alla ja meno kofeiinihuuruissa sitten sen mukaista...

Tänään tiistaina sitten on Suuri Päivä. Nimittäin... Koulut alkaa! Jee! Tätä on suoraan sanoen vähän odoteltu, että nuo pikkuriiviöt eivät enää olekaan koko päivää kotona. Kjäh. Vaan hurjalta se tuntuu ajatella että ne aloittivat taas uuden luokan ja kaikkea. Niistä tulee niin isoja jo! Host-isä on tänään kotona, koulujen aloittamisen kunniaksi, ja nähtäväksi jääkin että mikä mun rooli tänään on. Lasten pyykkien pesun lisäksi.

Loppuviikosta tullee kiireinen. Host-äiti on työmatkalla Californiassa, ja koska host-isä on usein kovin kiireinen töissä ja tekee pitkää päivää, meinaa se meikäläiseltä enemmän joustoa. Tänään jo sain ennakkovaroituksen että torstaina mua tarvitaan ilmeisesti aika myöhään. Ei siinä mitään, kyllä me selvitään, täytyy kehitellä noille jotain kivaa illallista torstaille ja jos vaikka joku leffa katsottaisiin.

Nyt taitaa olla pyykit valmiita, alkaa olla sen verran hiljasta. Meikäläinen lähtee siis viikkaamaan. Palataan taas linjoille!

Ei kommentteja: