torstai 10. huhtikuuta 2008

Odottamisen sietämättömyys

Olen ollut nyt yhteydessä suomen toimistoon ja lupailivat vastauksia jenkkilästä parin viikon päästä. Siinä ajassa ehdin hyppiä seinille jo niin moneen otteeseen että lähipiirillä mennee hermo, mutta jos nyt järkeviä ja rehellisiä ollaan niin ei yhtään tuon nopeampaa toimintaa voi odottaakaan. Toi on jo aika tosi nopeeta ottaen huomioon että tässä ollaan nyt sitten niinkun suuren maailman byrokratia-rattaissa kaiken sorttisten hakupapereiden sun muiden kanssa.

Takaraivossa nakuttaa se pieni varovainen ääni että vielä ei pitäisi juhlia, suunnitella saatika pitää mitään blogia aiheesta kun ei sitä virallista vihreää korttia ole vielä näytetty. Tosin valtaosan ajasta se ääni hautautuu jonnekin juhlimisen, suunnittelun ja blogin kirjoittamisen alle.

Olen aivan maanisena suorastaan penkonut netistä esiin kaikkien Au Pairien blogeja, etenkin suomalaisten jotka ovat nimenomaan jenkkeihin lähteneet. Muutaman olen löytänytkin ja niitä on sitten kahlailtu läpi silmät innostuksesta ristissä. Toistaiseksi mahtavin sivusto on ehdottomasti ollut http://users.evtek.fi/~sannapa/projekti/index.php , joka on koonnut kaikkea käytännön tietoa Au Pair -hommista, sekä sitten linkkejä blogeihin. Täytyy muistaa oma blogikin ilmoittaa tuonne linkkilistalle mikäli se vihreä valo sieltä jenkeistä tosiaan välähtää ja pääsen matkaan.

Blogien myötä myös unet ovat alkaneet olla jokseenkin matkapainotteisia. Sen lisäksi että olen öisin kehitellyt hysteeristä korkeanpaikankammo-paniikkia pilvenpiirtäjien suhteen, niin viime yönä sitten (selkeästi yhden blogin vaikutuksesta) seikkailtiin äidin ja serkun kymmenvuotiaan pojan kanssa Orlandon Disney Worldissä. Mutta pääsinpäs viime yönä poseeraamaan Peter Panin kanssa samaan kuvaan, hah! Kuinka moni teistä voi sanoa samaa? (Se on sitten toinen juttu, että kannattaako moisella lähteä paljon ylpeilemään...)

Päässä pörrää myös matkasuunnitelmien lisäksi kaiken sorttisia odotuksia ja pelkoja vuoteen liittyen. Täytyy joku päivä niitä tänne listailla ihan vaan siksi, että on sitten mielenkiintoista vuoden jälkeen katsoa kuinka moni niistä toteutui.

Ei kommentteja: