maanantai 1. helmikuuta 2010

Kohta lennetään!

Terkkuja Newarkin kansainväliseltä lentokentältä!

Matkalaukkujen ylipainosta ei tullut edes sanomista, kun check-in -tiskillä mukava nuori mies vain nosteli ne hihnalle ja lähetti ruumaan. Hermostunut matkustaja kiittää ja kumartaa. Tietenkin olin YRITTÄNYT huijata painoa esimerkiksi kerrospukeutumisella. Villamekon ja legginsien lisäksi pällä oli farkut, kaksi hupparia, kaksi takkia, kolme vyötä ja kolme kaulahuivia. Mahdoin olla näky kun vaapuin kohti turvatarkastusta!

Nyt on vain jännittynyt ja aika turtunut olo. Olen tässä koittanut olla sen kummemmin tuntematta mitään, ettei alkaisi itkettää aivan hillittömästi ennen kuin pääsee äidin kämpän rauhaan. Autossa kyllä meinasi jo vähän silmiä poltella, mutta sainpas nieleskeltyä.

Nyt istuskelen täällä lentokentän suuren ikkunan luona, ja luon viimeisiä katsahduksia Manhattaniin, pian täytyy nousta koneeseen ja aloittaa kotimatka. Auratkaapa se kiitorata tehokkaasti siellä Suomen päässä, huomenna tiistaina olisi tarkoitus alkuiltapäivästä laskeutua!

5 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Heippa,
Onneksi olkoon mahtavasta 1.5 vuodesta USAssa. Olen New Jerseyssa asuva suomalainen ja etsin meidan perheelle au pairia taksi syksyksi. Au pair organisaatio, jonka kanssa aloitin homman, ei vaikuta oikein positiiviselta Suomalaisen au pairin loytamisesta. Kertoisitko ystavallisesti minulle minka jarjeston kautta sina USAhan lahdit. Ja tientenkin, jos sinulla on kavereita, jotka haluaisivat tulla NYCin lahelle New Jerseyhin au pairiksi, ilmoittele minulle: ninagoodey@gmail.com.

Kiitos kovasti etukateen avustasi ja onnea Suomeen palaamiseen.
Nina

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
monet au pairit etsivät perheitä MOL:n kautta, kokeile ihmeessä vaikka sieltä :) Ja kannattaa ehkä hankkia au pair "laittomasti" turistiviisumilla, huomattavasti halvempaa! Järjestöiden maksut ovat käsittämättömiä...

Sanna kirjoitti...

Sun pitäisi hei vielä jossain vaiheessa viedä tämä blogi hyvään loppuun kirjoittamalla fiiliksiä Suomen kamaralta nyt kun olet takaisin, samalla tapaa kuin kirjoitit ennen lähtöäkin :-)

Riikka kirjoitti...

Moi Nina,
Itse olin STS:n kautta reissussa (Amerikassa nimellä Au Pair Care), mutta käsittääkseni kyseinen järjestö ei enää tuo Suomesta tyttöjä Au paireiksi. Ystäväni Emmi työskenteli EF:n kautta, he toimivat yhä Suomessakin. Ilman muuta voin myös puskaradiota laitella liikkeelle, sekä omille tutuille että yhä Au paireina siellä päin oleville, josko heillä olisi tiedossa teille halukasta tulijaa :) Käsittääksenihän voitte ottaa suomalaisen Au pairin ilman järjestöäkin, perusteluna että ainakin toisen vanhemmista ollessa suomalainen, lapset Au pairin avulla oppivat/säilyttävät suomenkielentaitonsa. Laitetaan puskaradio liikkeelle ja toivotaan että saat yhteydenottoja!

Anonyymi, Mol.fi ei enää anna laittaa Au pair -ilmoituksia sivuilleen, valitettavasti. Tai tällaisen tiedon ainakin itse sain vielä Amerikassa ollessani.

Sanna, päätös on tulossa, se on ihan suunnitteilla. Tässä olen koittanut kotiutua Suomeen ja samalla koota sellaista hyvää lopetusta tälle blogille. Uskon sen muotoutuvan kun pahin paluushokki ja -hässäkkä tasaantuu. Kohtapuoliin siis :)

Anonyymi kirjoitti...

Heippa!

Toivottavasti vielä olisi tulossa kertomusta kotiutumisestasi.. Kaikkea hyvää sinulle!